Werkwijze

Ambacht

GPHout werkt ambachtelijk. Dit speelt een grote rol; ik vind het belangrijk om de tijd te nemen om iets helemaal af te maken. De aandacht die het werk krijgt zie je terug in de afwerking en de sfeer: het is met gevoel gemaakt.

Ontwerp

materiaal | De basis voor mijn ontwerpen is hout. Dit vind ik het mooiste materiaal wat er is. Naast hout gebruik ik graag materialen die een soort rauwheid in zich hebben.

oude objecten | Ik integreer graag gebruikte producten, zoals oude wasbakken of een broodtrommel. U kunt zelf een object aandragen dat ik in uw interieur of meubel verwerk. De combinatie van oud en hout maakt dat mijn ontwerpen enig zijn in hun soort.

stijl | Mijn stijl heb ik ontwikkeld tijdens mijn werk als timmerman, restaurateur en ontwerper. Tijdens de restauratie van oude meubelen en huizen heb ik een voorliefde voor oude materialen en houten constructies ontwikkeld. In de theaterwereld (onder andere de Nederlandse Opera en het Nationaal Ballet) heb ik samengewerkt met grote ontwerpers, zoals Karel Appel. Er was in het theater ontzettend veel mogelijk en dat heeft mijn creativiteit de ruimte gegeven.